شرکت گیاهان دارویی زرین گیاه ( از تولید به مصرف ) تماس: مهندس سید حسن غیبی 09147297295

کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
Previous Next Play Pause
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران تولید در سینی کشت به درخواست مشتری تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی تولید نشاء فیسالیس دارویی تولید نهال و قلمه گل محمدی

هل

نام انگلیسی:

cardamon

نام علمی:

Elettaria cardamomum Maton.

خانواده:

zingiberaceae

 

مقدمه

هل یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای شبه جزیره هند است. در کتاب های قدیمی سانسکریت این گیاه به نام الا معرفی شده و خواص دارویی آن شرح داده شده است. هل نزد هندوها گیاهی محترم است. به طوری که آنها در مراسم مذهبی و همچنین در جشن های عروسی خود، دانه های هل را روی آتش می ریزند تا بوی خوش آنها فضا را عطر آگین نماید. آنها معتقدند در چنین شرایطی، مراسم حالتی روحانی و معنوی به خود می گیرد. در منابع مختلف از پودر، اولئورزین و دانه های بدون پوست هل به عنوان موادی اشتها آور یاد شده است. از میوه های هل در صنایع غذایی، شیرینی سازی، نوشابه سازی و صنایع تولید نان استفاده می شود. در چای نیز از هل به عنوان طعم دهنده و ضد نفخ استفاده می شود.

در اکثر منابع علمی از میوه هل، اسانس هل و روغن هل به عنوان موادی ضد نفخ، طعم دهنده، تقویت کننده قلب و دستگاه گوارش یاد شده است.

این گیاه در حال حاضر در سطوح مختلفی در اکثر کشورهای واقع در شبه جزیره هند کشت می شود. بیش از 60 درصد هل مورد نیاز جهان در کشورهای هند، گواتمالا، تانزانیا و سریلانکا تولید می شود.

مشخصات گیاه

هل گیاهی علفی، چند ساله و همیشه سبز است. این گیاه متعلق به تیره زنجبیل می باشد. منشا این گیاه جنوب هند و سریلانکا گزارش شده است. ارتفاعات این گیاه متفاوت و بین 2 تا 5/2 متر می باشد. اگر چه در برخی مناطق ارتفاع آن به چهار متر نیز می رسد.

برگ های این گیاه طویل، نیزه ای شکل و به رنگ سبز تیره بوده و در ناحیه رگبرگ ها کم و بیش کرکدار است.

هل از سیستم ریشه ای نسبتا قوی برخوردار است و شامل ریشه اصلی و ریزوم ها می باشد. از ریزوم ها ساقه های متعدد رویشی و همچنین ساقه های گل دهنده به طول 60 تا 120 سانتی متر منشعب می شوند. ساقه های گل دهنده دی ماه ظاهر شده و به طور مستقیم یا بعضا به صورت خوابیده روی زمین قرار می گیرند. گل ها در این گیاه کوچک، دو جنسی و به رنگ سفید یا سبز روشن است. این گل ها به تدریج از فروردین تا مرداد و حتی در برخی شرایط اقلیمی تا شهریور ماه ظاهر می شوند. طول گل ها سه تا چهار و پهنای آن 5/1 تا 7/1 سانتی متر می رسد.

میوه هل کپسول سه خانه ای، بیضی شکل و به رنگ زرد یا سبز روشن است. طول میوه تازه متفاوت است و به رقم و شرایط اقیمی محل رویش بستگی داشته و بین یک تا پنج سانتی متر است.

طول میوه کاملا رسیده در واریته ماجور بین 5/2 تا 5 سانتی متر و رنگ آن زرد تیره می باشد. هنگامی که خشک می شود رنگ آن قهوه ای تیره می گردد. این واریته مرغوبترین نوع هل بوده و به هل صادراتی یا سیلابی معروفی است. واریته کاردامموم که با واریته مینور هم نام است از میوه های کوچکتری به طول 1 تا 3 سانتی متر برخوردار بوده و رنگ آن قهوه ای روشن است. این واریته به هل حقیقی یا مالابار معروف است.

عده ای از محققین معتقدند هل های هندی تا حدودی از هل های تولیدی در کشور سریلانکا کوچکتر است ولی از کیفیت و عطر مناسب تری در مقایسه با هل های تولید شده در سریلانکا برخوردار است.

میوه هل حاوی اسنس بوده و مقدار آن بین 4 تا 8 درصد متفاوت می‌ باشد. اسنس هل شامل بیش از 20 ترکیب می باشد که مهمترین آنها را 1 و 8 سینئول (به مقدار 20 تا 60 درصد) و آلفاترپینل استات (20 تا 35 درصد) تشکیل می دهد. از دیگر ترکیب های مهم اسانس هل می توان به لینالیل استات، بورنئول، آلفا-ترپینئول و کامفور اشاره نمود.

میوه های هل همچنین حاوی روغن، نشاسته و ترکیب های هیدروکربنی می باشد.

نیازهای اکولوژیکی

منشاء هل، مناطق گرم و حاره ای گارش شده است. از این رو این گیاه در طول رویش به نور کافی، اب فراوان و گرمای مناسب نیاز دارد.

هل در اقالیمی که بارندگی سالانه آن بین 1500 تا 7000 میلی متر می باشد می روید. بارندگی باید در طول رویش گیاه از پراکنش مناسبی برخوردار باشد.

این گیاه را می توان در ارتفاعات 760 تا 1500 متر از سطح دریا کشت کرد. کشت هل در ارتفاعات بالاتر (بیش از 1500 متر از سطح دریا) مناسب نبوده و سبب محدودیت در رشد گیاه می شود. اگر چه دمای مناسب برای رویش هل 10 تا 35 درجه سانتی گراد می باشد ولی در درجه حرارت های بین 30 تا 35 درجه سانتی گراد به خوبی می روید.

رویش هل در دمای پایین تر از 10 درجه سانتی گراد مناسب نبوده و گلدهی را با مشکل مواجه می کند و از عملکرد محصول نیز به شدت کاسته می شود.

هل در طول رویش به وزش باد بسیار حساس است و کشت آن در مناطق باد خیز سبب کاهش شدید عملکرد محصول می شود. از این رو، کشت گیاه هل در این مناطق توصیه نمی شود. مگر آنکه کشت در پناه باد شکن های مناسب صورت می گیرد. هل خاک های سنگین رسی و لوم رسی را ترجیح می دهد. این گیاه به اب ایستایی بسیار حساس بوده و این عمل سبب کاهش محصول و گسترش بیماری های قارچی می شود.

پی اچ مناسب خاک برای رشد و نمو گیاه بین 2/4 تا 8/6 می باشد.

تناوب کاشت

هل در طول رویش به مقادیر فراوانی رطوبت و مواد و عناصر غذایی کافی نیاز دارد. در مناطقی که هل کشت می شود، آن را با گیاهانی به تناوب کشت می کنند که نه تنها خاک را تهی از مواد و عناصر غذایی نکند بلکه نقش مناسبی در محدود کردن رویش علف های هرز داشته باشد.

مواد و عنار غذایی مورد نیاز

با توجه به نیاز بالای این گیاه به مواد و عناصر غذایی، افزودن مقادیر مناسبی کود های شیمیایی به همراه کود های آلی نقش مهمی در افزایش عملکرد میوه و همچنین بهبود کیفیت آن دارد و توصیه می شود هر سال دو تا پنج کیلو گرم کود حیوانی کاملا پوسیده و یا کمپوست های گیاهی در اختیار هر بوته قرار گیرد. با توجه به اهمیت مواد و عناصر غذایی خاک در کمیت و کیفیت محصول هل، تحقیقات زیادی بر روی تاثیر تغذیه بر باروری گیاه هل در کشور هندوستان انجام شده است. در این رابطه محققان معتقدند در سال اول رویش باید مقدار 25 کیلو گرم در هکتار ازت، 25 کیلو گرم در هکتار فسفر و 50 کیلو گرم در هکتار پتاس در اختیار گیاهان قرار گیرد، در حالی که این مقدار برای گیاهان دو تا سه ساله به ترتیب 60 و 125 کیلو گرم در هکتار ازت، 60 و 125 کیلو گرم در هکتار فسفر و 80 و 250 کیلو گرم در هکتار پتاس می باشد.

همچنین نتایج حاصل از تحقیقی که مقدار 125 کیلو گرم در هکتار ازت، 125 کیلو گرم در هکتار فسفر و 200 کیلو گرم در هکتار پتاس در اختیار گیاهان یک تا هفت ساله قرار داده شده است، نشان می دهد حداکثر عملکرد میوه هل از گیاهان پنج ساله به دست می آید.

آماده سازی خاک

زمین هایی که در آن هل کشت می شود باید عاری از هر گونه علف هرز باشد. قبل از کشت باید ریشه ها و بقایای گیاهان کشت شده قبلی از زمین خارج شود. چنانچه زمین شیب دار باشد توصیه می شود قبل از کشت زمین به شکل مناسب (برخلاف جهت شیب) کرت بندی شود تا آبیاری گیاهان با مشکل مواجه نشود.

از آنجا که هل به آب ایستایی بسیار حساس است، هنگام آماده سازی زمین، سطح خاک باید کاملا صاف باشد تا دچار آب ایستایی نگردد. قبل از کاشت نیز باید کلیه مواد و عناصر غذایی گیاه اعم از کود های آلی و کود های شیمیایی مناسب به خاک اضافه شود.

تاریخ فواصل کاشت

اوایل پاییز (شهریورماه – مهرماه) مناسب ترین زمان برای کشت بذر هل در خزانه اول می باشد. بذر ها در ردیف هایی به فاصله 15 سانتی متری از یکدیگر کشت شده و 30 تا 90 روز پس از کاشت سبز می شوند. هنگامی که گیاهان سه تا چهار برگی شدند آنها را باید به خزانه دوم و در ردیف هایی به فاصله 20 تا 25 سانتی متری از یکدیگر منتقل نمود. چنانچه نشاء ها در خزانه دوم، در زمین کشت شده باشند بعد از 10 تا 12 ماه ولی چنانچه در کیسه های پلی اتیلنی کشت شده باشند بعد از 5 تا 6 ماه می توان آنها را به زمین اصلی منتقل کرد. در زمین های کاملا مسطح، نشاء ها باید در ردیف هایی به فاصله دو متر و فاصله دو بوته در طول ردیف نیز دو متر کشت شوند. چنانچه زمین شیب دار باشد توصیه می شود فاصله بین ردیف ها دو متر و فاصله دو بوته در طول ردیف 8/1 متر در نظر گرفه شود.

تکثیر غیر جنسی هل توسط تقسیم ریشه انجام می گیرد. قبل از شروع باد های موسمی منطقه و بارش بارن های سنگین می توان اقدام به تکثیر رویشی گیاه نمود. پس از انتخاب بوته های سالم و عاری از هر گونه آلودگی باکتریایی، قارچی و یا میکروبی می بایست آنها را از زمین خارج کرده و ریزوم ها را بر حسب اندازه آنها به چند قطعه تقسیم نمود. سپس آنها را در عمق 20 تا 30 سانتی متری خاک و در ردیف هایی به فاصله 8/2 و فاصله بوته ها در طول ردیف نیز 8/2 متر کشت کرد.

تکثیر گیاه

گیاه هل را می توان به دو روش جنس (توسط بذر) و غیر جنسی (رویشی) تکثیر کرد.

تکثیر جنسی: هل گیاهی دگر گرده افشان است. از این رو تکثیر هل به روش جنسی توصیه نمی شود. زیرا تفرق صفات سبب کاهش شدید کیفیت هل می شود. از روش جنسی تنها در موارد خاص استفاده می شود.

نشاء گیاهان دارویی تولید شرکت

نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران

فروش انواع نشاهای گیاهان داروئی

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد. شرکت تعاونی زرین… ادامه مطلب

گیاهان دارویی تولید شرکت

گیاهان دارویی خشک

گیاهان دارویی تولیدی شرکت

ردیف نام گیاه نام علمی نوع محصول تولیدی 1 آرتیشو Cynara scolymus گیاه خشک و غنچه گل 2 آویشن باغی Thymus vulgaris گیاه خشک و اسانس 3 اسطوخودوس… ادامه مطلب

فروش و توزیع آلوئه ورا

برگ آلوئه ورا

فروش و توزیع برگ آلوئه ورا

شرکت زرین گیاه توزیع کننده و پخش کننده برگ و فرآورده های آلوئه ورا می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت تماس بگیرید. ادامه مطلب

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

کلکسیون گیاهان دارویی, مجموعه گیاهان دارویی, تولید کلکسیون گیاهان دارویی, فروش کلکسیون گیاهان دارویی, عرضه کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی کلکسیون گیاهی به مكاني اطلاق مي شود كه گياهان مختلف را در آن جمع آوري نموده و به طور طبيعي از آنها نگهداري… ادامه مطلب

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه فعالیت خود را در زمینه آموزش، کشت و پرورش و فرآوری گیاهان دارویی در سال 1389 آغاز نمود. این شرکت… ادامه مطلب

تولید گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی اگر بخواهید می توانید در تمام فصول به خصوص فصل زمستان گیاهان دارویی را به عنوان سبزی در خانه تان پرورش دهید که از طعم و… ادامه مطلب