شرکت گیاهان دارویی زرین گیاه ( از تولید به مصرف ) تماس: مهندس سید حسن غیبی 09147297295

کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
Previous Next Play Pause
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران تولید در سینی کشت به درخواست مشتری تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی تولید نشاء فیسالیس دارویی تولید نهال و قلمه گل محمدی

سیاه توسه

نام انگلیسی:

Common alaternus

نام علمی:

Rhamnus frangula

خانواده:

Rhamnaceae

مقدّمه

سیاه توسه از قدیم به عنوان گیاه دارویی مورد استفادۀ مردم قرار می گرفت. پوست ساقه ها و شاخه های این گیاه در تعدادی از فارماکوپه ها به عنوان دارو معرّفی شده است. 

در صنایع نوین داروسازی ، از موّاد مؤثرۀ موجود در پوست این گیاه داروهای معّرق ، ضدّ دل درد ، هضم کنندۀ غذا و ملّین تهیه می شود.

از دم کرده پوست این گیاه برای مداوای بیماریهای صفراوی و کبدی نیز استفاده می شود . استفاده از پوست تازۀ سیاه توسه ، به شدّت تهوّع آور است.

از پوست و برگ سیاه توسه برای تهیّۀ رنگ زرد می توان استفاده کرد. چنانچه این رنگ با املاح آهن ترکیب شود ، می توان از آن رنگ سیاه تهیه کرد. از میوه های نارس این گیاه می توان رنگ سبز و از میوه های رسیده رنگ خاکستری تهیه نمود.

چوب این گیاه به لحاظ مرغوبیّت ، در صنایع چوب کاربرد فراوان دارد.

مشخصات گیاه

سیاه توسه ، گیاهی است درختچه ای ، چند ساله که در مناطق مرطوب و جنگلی اروپا در غرب آسیا و شمال آمریکا ، در سطوح وسیعی می روید .

ارتفاع سیاه توسه که انشعابهای کمی دارد ، 2 تا 4 متر است . این گیاه سایه دوست است و در جنگلهای بلوط می روید .

پوست ساقۀ سیاه توسه خاکستری رنگ و سطح آن پوشیده از تعداد زیادی برجستگیهای منفذ مانند      ( عدسکها ) می باشد .

برگها متناوب ، با کناره هایی صاف و بدون دندانه و کم و بیش برّاق می باشند. طول آنها بین 3 تا 6 سانتی متر است . گلها کوچک و به رنگ سبز روشن هستند. از زاویۀ برگها ، 2 تا 6 گل خارج می شوند.

میوه ها کروی شکل ، گوشتی و به طول 4 تا 8 میلی متر می باشد. میوه در بدو تشکیل سبزرنگ است که رفته رفته قرمز و در نهالیت به رنگ بنفش تیره تبدیل می شود.

داخل هر میوه سه عدد بذر وجود دارد که پوشش آنها سخت و استخوانی است. وزن هزاردانه ، 11 تا 20 گرم است. گلها و میوه ها را می توان به طور همزمان از اواخر اردیبهشت تا اوایل مرداد روی گیاه مشاهده کرد .

پوست این گیاهان حاوی موادی است که منشأ آنها (( آنتراگلیکوزیدی )) است. از موادّ دیگر موجود در پوست ساقه ، می توان از موّاد تلخ ، اسیدهای آلی ، ترکیبات قندی و همچنین بعضی از آنزیمهای اختصاصی را نام برد. مقدار (( آنتراکینون )) بین 6 تا 9% متغیّر است . این مواد در محیط قلیایی به رنگ سرخ مشاهده می شوند . 

از عمده ترین (( گلیکوزیدهای آنتراکینونی )) موجود در پوست ساقۀ سیاه توسه ، می توان از

(( فرانگولین آ و ب )) و (( گلوکوفرانگولین آ و ب )) ( 5/0 تا 2% ) نام برد .

در پوست ، همچنین موادّی نظیر (( فرانگو لاامودین )) و (( کریزوفانول )) و بعضی مواد منشأ

(( آنتراکینونی )) ساخته و ذخیره می شود . بذرهای خشک شدۀ سیاه توسه 9/12 تا 7/15 درصد پروتئین و 7/10 تا 8/15 درصد روغن و همچنین حاوی (( آمیگدالین )) ، (( روبینن )) ، ((هلیسین)) و (( تانن )) می باشند .

نیاز اکولوژیکی

سیاه توسه ، گیاهی است که در اقلیمهای مرطوب می روید . این گیاه نسبت به سرما حسّاس است . در طول رویش به خاکهای حاوی ترکیبات کلسیم نیاز دارد. سیاه توسه در خاکهایی با بافت مختلف مانند سبک ، نیمه سنگین و سنگین اسیدی می روید و در طول رویش به مقدار رطوبت نیاز دارد . این گیاه در مناطق خشک دورۀ رویشی کوتاهی دارد و در این شرایط گل و میوه تولید نمی کند . سیاه توسه در مناطق جنگلی و زیر سایۀ درختان دیگری نظیر بلوط ، بید و آقطی می روید .

تکثیر گیاه

به لحاظ استفادۀ روز افزون از پوست این گیاه در صنایع داروسازی ، نمی توان تنها به استفاده از گیاهان وحشی اکتفا نمود. لذا باید این گیاه را کشت و تکثیر کرد .

مطالعات نشان می دهند که تکثیر این گیاه منحصراً از طریق بذر امکان پذیر است.

برای این کار ، بذرها را در فصل پاییز در خزانه هایی که از خاک مناسبی برخوردارند ، کشت می نمایند . با آبیاری منظّم و به موقع و نیز وجین علفهای هرز سطح خزانه ، نهالها پس از دو سال از ریشهۀ نسبتاً ضخیم و مناسبی برخوردار می شوند و می توان آنها را به زمینهای مورد نظر منتقل نمود. زمان مناسب برای انتقال نهالها به زمین دایمی ، اواخر پاییز یا اوایل بهار است . نهالها به فاصلۀ 80 تا 100 سانتی متر کشت می شوند . فاصلۀ دو نهال در طول ردیف نیز 40 تا 50 سانتی متر مناسب خواهند بود .

برداشت محصول

اوایل بهار که پوست درختان بتدریج بر اثر رطوبت محیط نرم می شود ، زمان مناسبی برای جمع آوری آنهاست. ابتدا شاخه های 3 تا 5 ساله ای را که به ضخامت بند انگشت ( به قطر 1 تا 2 سانتی متر ) می باشند ، انتخاب می کنند . سپس با چاقو روی ساقه دو شیار به صورت حلقوی به فاصلۀ 10 تا 20 سانتی متر از یکدیگر ایجاد می کند و با ایجاد یک شکاف طولی ، دو قسمت دایره ای شکل را به هم وصل می نمایند و بدین طریق پوست را از ساقه یا شاخه های مورد نظر جدا می کنند . 

پوست به صورت حلقه های دایره ای شکل جدا می شود ، سپس آن را خشک می کنند . پس از خشک شدن ، از حالت حلقوی خارج شده و کم و بیش چروکیده به نظر می رسد . 

تحقیقات نشان می دهد که پوست تازۀ سیاه توسه دارای مادّۀ تهوع آور و سمّی (( رامنوکسی توکسین )) است که نگهداری آنها برای مدّت طولانی یا خشک کردن پوستها در دمای 100 درجه سانتی گراد به مدّت 120 دقیقه ، سبب تجزیه واز بین رفتن این مادۀ سمّی می شود .

پس از خشک شدن ، از هر سه کیلوگرم پوست تازه ، یک کیلوگرم پوست خشک حاصل می شود . مقدار رطوبت مجازی در پوست پس از خشک شدن ، 12% می باشد . لایۀ خارجی پوستهای خشک شده ، خاکستری رنگ می شوند. وقتی سطح آنها را کمی با دست لمس کنیم ، ناحیۀ تشکیل عدسکها ، به رنگ قرمز متمایل می شوند. لایۀ داخلی پوست ، به رنگ زرد روشن دیده می شود .

نشاء گیاهان دارویی تولید شرکت

نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران

فروش انواع نشاهای گیاهان داروئی

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد. شرکت تعاونی زرین… ادامه مطلب

گیاهان دارویی تولید شرکت

گیاهان دارویی خشک

گیاهان دارویی تولیدی شرکت

ردیف نام گیاه نام علمی نوع محصول تولیدی 1 آرتیشو Cynara scolymus گیاه خشک و غنچه گل 2 آویشن باغی Thymus vulgaris گیاه خشک و اسانس 3 اسطوخودوس… ادامه مطلب

فروش و توزیع آلوئه ورا

برگ آلوئه ورا

فروش و توزیع برگ آلوئه ورا

شرکت زرین گیاه توزیع کننده و پخش کننده برگ و فرآورده های آلوئه ورا می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت تماس بگیرید. ادامه مطلب

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

کلکسیون گیاهان دارویی, مجموعه گیاهان دارویی, تولید کلکسیون گیاهان دارویی, فروش کلکسیون گیاهان دارویی, عرضه کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی کلکسیون گیاهی به مكاني اطلاق مي شود كه گياهان مختلف را در آن جمع آوري نموده و به طور طبيعي از آنها نگهداري… ادامه مطلب

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه فعالیت خود را در زمینه آموزش، کشت و پرورش و فرآوری گیاهان دارویی در سال 1389 آغاز نمود. این شرکت… ادامه مطلب

تولید گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی اگر بخواهید می توانید در تمام فصول به خصوص فصل زمستان گیاهان دارویی را به عنوان سبزی در خانه تان پرورش دهید که از طعم و… ادامه مطلب