شرکت گیاهان دارویی زرین گیاه ( از تولید به مصرف ) تماس: مهندس سید حسن غیبی 09147297295

کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
Previous Next Play Pause
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران تولید در سینی کشت به درخواست مشتری تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی تولید نشاء فیسالیس دارویی تولید نهال و قلمه گل محمدی

پروانش صغیر (پیچ تلگرافی)

نام انگلیسی: Lesser periwinkle

نام علمی: Vinca minor

خانواده: Apocynaceae

مقدمه

پروانش صغیر گیاهی است سایه پسند که در کنار سایر گیاهان علفی در باغ ها و خرابه ها می روید. این گیاه تا مدت ها از جنبه های زیستی کشت می شد. تا این که از اواخر سال ۱۹۵۰ به عنوان یک گیاه دارویی مهم وارد صنایع داروسازی گردید. مردم اروپا از پیکر رویشی این گیاه به عنوان ماده مدر، تصفیه کننده خون و همچنین برای معالجه زخم ها استفاده می کردند.

در سال ۱۹۵۹ برای اولین بار محققان از پیکر رویشی این گیاه آلکالوییدی به نام (وینکامین) استخراج کردند. وینکامین کاهش دهنده فشار خون است (قبل از کشف این ماده برای کاهش فشار خون از رسرپین استفاده می شد). با آشکار شدن اهمیت آلکالوییدهای پروانش صغیر در صنایع داروسازی کاشت آن مورد توجه قرار گرفت و زمین های زراعی وسیعی در کشورهای رومانی، سوییس، سوید، بلغارستان و مجارستان برای کشت این گیاه اختصاص یافت.

مشخصات گیاه

پروانش صغیر گیاهی چند ساله و همیشه سبز است. این گیاه در مناطق جنگلی که مقدار مواد هوموسی خاک زیاد باشد، می روید. ریشه پروانش صغیر نازک است و انشعاب های زیادی دارد. ریشه های جوان رنگ روشنی دارند و با گذشت عمر زرد تیره می شوند.

ساقه به رنگ سبز، استوانه ای شکل و یا گاهی چهار گوش می باشد و به حالت خزنده روی زمین قرار دارد. در اثر تماس گره ها با خاک ریشه های نابجای ظریفی پدید می آیند. برگ ها تخم مرغی شکل، چرمی، براق و متقابل بوده و طول آنها ۲ تا۴ سانتی متر و پهنای آن ۱ تا ۵/۲ سانتی متر می باشد. کناره های برگ صاف و بدون دندانه و برگ ها دارای دمبرگ کوتاهی می باشند. رنگ گل ها آبی روشن یا آبی مایل به بنفش است و در انتهای ساقه های اصلی فرعی پدیدار می شوند.

ماده موثره پیکر رویشی گیاه از نوع آلکالویید ۴/۰ تا ۱ درصد است که مقدار آن در مرحله گلدهی به حداکثر می رسد. تاکنون بیش از ۳۰ نوع آلکالویید در آن شناسایی شده است. مهم ترین آنها وینکامین، ایزووینکامین و وینسین هستند. این آلکالوییدها به گروه آلکالوییدهای حقیقی از گروه تریپتوفان ها وابسته اند. تحقیقات نشان می دهد مقدار آلکالوییدهای پیکر رویشی به خصوص وینکامین در بین ماه های مرداد و شهریور به حداکثر می رسد. محققان همچنین نشان داده اند که مقدار آلکالوییددر انواع وحشی به مراتب کمتر از انواع کشت شده است. به طوری که در انواع وحشی مقدار وینکامین بین ۳/۰ تا ۱ درصد است، در حالی که در انواع کشت شده مقدار آن بین ۲/۱ تا ۴/۳ درصد می باشد.

رویش پروانش صغیر از ا یل بهار آغاز می شود و اواسط فروردین اولین گل ها روی شاخه های جوان ظاهر می شوند. گیاهان با آبیاری مناسب مدت زیادی را در مرحله گلدهی سپری خواهند کرد، به طوری که تا اوایل خرداد گیاه دارای گل می باشد. پس از این مرحله گیاهان رشر سریعی به خود می گیرند و ارتفاع آنها به ۳۰ تا۶۰ سانتی متر می رسد. گیاهان در اوایل شهریور به قدری انبوه می شوند که زمین را کاملا می پوشانند.

نیازهای اکولوژیکی

پروانش صغیر اگر چه گیاهی است سایه پسند ولی رشد و نمو آن در آفتاب نیز به خوبی انجام می گیرد. رویش این گیاه معمولا در مناطقی که بارندگی متوسط سالانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلی متر باشد به خوبی صورت می پذیرد و نیازهای آبی آن مرتفع می گردد. آبیاری مناسب در اواسط اردیبهشت تا اواسط مرداد برای گیاه مهم و ضروری است. از این رو زمین هایی که این گیاه در آنها کشت می شود باید از نظر وجود آب غنی بوده و امکان آبیاری به آسانی فراهم باشد. مناطقی که رطوبت زیادی داشته باشند برای رویش این گیاه مفید هستند، اما شایان ذکر است که وضعیت غرقابی باعث خشک شدن گیاهان می شود. نوع خاک نیز یکی از مهم ترین عوامل برای رشد این گیاه می باشد. خاک های جنگلی حاوی هوموس فراوان برای رشد و نمو پروانش صغیر بسیار مطلوب است. خاک های شنی سبک و تهی از مواد غذایی برای این گیاه مناسب نیستند و رشد پروانش صغیر در این نوع خاک ها منجر به ضعیف شدن گیاه و کاهش مقاومت آن در مقابل عوامل بیماری زا می شود.

کاشت پروانش صغیر در خاک های شنی و در سایه که رطوبت آن بالا باشد برای این گیاه مناسب نیست و باعث گسترش قارچ ها و سایر عوامل بیماری زا می گردد.

تناوب کاشت

پروانش صغیر معمولا بین ۸ تا ۱۰ سال عمر می کند. از این رو وجود عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاه و خاک مناسب از عوامل مهمی است که همواره باید برای کاشت این گیاه مورد توجه قرار گیرد. در مکانی که آب کافی وجود داشته باشد تناوب کاشت با گیاهان وجینی مناسب است و امکان رشد علف های هرز و گسترش بیماری ها در چنین شرایطی به حداقل می رسد.

مواد و عناصر غذایی مورد نیاز

ازت برای رویش این گیاه بسیار مهم است، به طوری که افزودن ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار ازت اثر مثبتی در افزایش عملکرد و مواد موثره گیاه دارد. افزودن ۷۰ کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر همراه ازت برای گیاه مفید است. عناصر مذکور باید در فصل پاییز و یا به عبارتی قبل از رویش گیاهان به زمین اضافه شوند. گیاه نسبت به زمان کوددهی بسیار حساس است، به طوری که اگر کوددهی در طول رویش گیاهان انجام گیرد، ممکن است منجر به مرگ آنها شود.

آماده سازی خاک

آماده سازی خاک برای کاشت این گیاه بسیار مهم است؛ زیرا مدت رویش آن ۸ تا ۱۰ سال است. این گیاه نسبت به افزودن کودهای شیمیایی در طول رویش بسیار حساس می باشد. از آنجا که پس از رشد به صورت انبوه سطح خاک را کاملا می پوشاند، در طول رویش نمی توان مواد و عناصر مورد نیاز گیاهان را به خاک افزود. از این رو کلیه مراحل آماده سازی خاک و افزودن عناصر مورد نیاز باید قبل از کاشت گیاه انجام گیرد.

زمین مورد نظر برای کشت پروانش صغیر باید کاملا هموار و فاقد هرگونه پستی و بلندی باشد. انجام شخم عمیق و افزودن عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان در فصل پاییز انجام می گیرد. جمع آوری سنگ ها و قلوه سنگ ها و شکستن سله ها و کلوخه های درشت تا عمق مناسبی از خاک نیز در همین فصل انجام می گیرد. قبل از کاشت گیاه در اواخر زمستان باید زمین را تسطیح نمود. زیرا پستی و بلندی سبب آب ماندگی می گردد که گیاهان به شدت به آن حساس می باشند.

تاریخ و فواصل کاشت

تکثیر پروانش صغیر عمدتا به روش رویشی و اوایل پاییز (مهر) یا اوایل بهار (فروردین یا اردیبهشت) انجام می گیرد. چنانچه تکثیر پروانش صغیر در پاییز انجام شود، تا حد امکان باید اوایل پاییز (اوایل مهر) گیاهان را کشت کرد. تاخیر در کاشت (اواسط یا اواخر پاییز) باعث می شود سرمای پاییز مانع ریشه زایی در قلمه ها گردد.

فاصله ردیف های کاشت بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر مناسب است. فاصله دو بوته در طول ردیف کاشت باید ۵ تا ۸ سانتی متر باشد. تراکم ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار بوته در هکتار مناسب می باشد.

روش کاشت

بذرهای پروانش صغیر قوه رویشی نامناسبی دارند. از این رو تکثیر این گیاه همواره به طور رویشی انجام می گیرد. تکثیر رویشی پروانش صغیر به روش های زیر انجام می گیرد:

تکثیر خود به خودی: پس از تماس محل گره ها با خاک ریشه های نابجا تشکیل می شود. این عمل سبب تکثیر خود به خودی گیاه می گردد.

تکثیر اختیاری: روش مناسب و کنترل شده ای برای تکثیر پروانش صغیر می باشد. شاخه های فرعی یک گیاه را به قطعات مناسبی (قطعات نه آنقدر کوچک باشند که امکان تشکیل ریشه نباشد و نه بسیار بزرگ و نامناسب) تقسیم کرده و بلافاصله در زمین مورد نظر کشت می شوند. چنانچه عمل انتقال با تاخیر انجام گیرد، امکان تشکیل ریشه ها در قلمه ها کاهش می یاید. در صورتی که فرصت کافی برای کاشت نباشد، بهتر است پس از حفر گودالی در زمین قطعات جدا شده را داخل آن قرار داد و مرتبا روی آنها آب پاشید. اگر عمل آب پاشی منظم و به موقع صورت نگیرد قلمه ها نیروی ریشه زایی را از دست خواهند داد. به هر حال با رعایت فواصل ذکر شده، آنها را در زمین اصلی کشت می نمایند. در یک نقطه می توان بیش از یک قلمه (۳ تا ۴ قلمه) کشت نمود. بلافاصله پس از کشت زمین را باید غلطک مناسبی زد تا در سطح خاک تراکم ایجاد شود؛ سپس گیاهان را آبیاری نمود. پس از تشکیل ریشه ها گیاهان به سرعت رشد می کنند و تمام سطح زمین را می پوشانند.

مراقبت و نگهداری

اولین پاییز پس از کشت انجام عملیات غلطک مناسب بر روی گیاهان ضرورت دارد، زیرا در این فاصله ریشه ها رشد کرده و ممکنواست به سطح زمین آمده باشند. از این رو با زدن غلطک می توان ریشه ها را به عمق زمین هدایت کرد.

آبیاری به موقع بهترین تاثیر را روی رشد و همچنین ماده موثره گیاه دارد. آبیاری باید از اواسط اردیبهشت شروع شود و تا اوایل شهریور به موقع و منظم انجام گیرد. به طوری که در طول تابستان گیاهان باید ۴ تا ۵ نوبت و هر نوبت ۳۰ تا ۴۰ میلی متر آبیاری شوند.

تهویه خاک نیز از عوامل مهم برای رشد گیاه می باشد. از این رو ۳ تا ۴ سال پس از کاشت و در فصل بهار باید خاک بین ردیف ها را کولتیواتور زد. علف های هرز می توانند در لا به لای این گیاه رشد کنند. مبارزه مکانیکی با علف های هرز به دلیل انبوه بودن گیاهان امکان پذیر نیست لذا باید با علف کش ها با آنها مبارزه کرد. چنانچه گیاهان در بهار کشت شوند، باید قبل از کاشت در پاییز پس از یک شخم عمیق از علف کش هونگازین به مقدار ۴ تا ۵ کیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی استفاده کرد.

اگر بیش از ۲ سال از عمر گیاهان بگذرد، می توان هر سال اواخر زمستان از علف کش مذکور استفاده نمود. ممکن است به علت کاربرد زیاد این علف کش، علف های هرز به آن مقاوم شوند. از این رو بهتر است از علف کش ام سی پی آی به مقدار ۲ تا ۳ کیلوگرم در هکتار یا از علف کش میروپ سیس به مقدار ۳ تا ۴ کیلوگرم در هکتار استفاده نمود.

در طول رویش گیاهان بیماری های قارچی ممکن است خسارت های سنگینی به محصول وارد آورند. به طوری که سالانه سبب کاهش عملکرد به مقدار ۳۰ تا ۵۰ درصد شوند. این آفات بر کیفیت مواد موثره گیاهان نیز اثر نامناسب خواهند گذاشت. از شایع ترین بیماری های قارچی می توان قارچ های لکه برگی نام برد. این قارچ ها به صورت لکه های سفیدی بر روی برگ های گیاهان ظاهر می شوند. دسته دیگر قارچ هایی هستند که باعث آلودگی ساقه و شاخه های گیاهان می شود. قارچ مولد پوسیدگی طوقه و ریشه نیز سبب مرگ گیاهچه نیز می گردد.

به طور کلی نامساعد بودن شرایط اقلیمی سبب بروز این گونه بیماری های قارچی می شود. برای مبارزه با قارچ ها می توان از قارچ کش فوندازول و متیل توپسیس ۱/۰ تا ۲/۰ درصد استفاده نمود.

برداشت محصول

پروانش صغیر در فصل پاییز از حداکثر عملکرد برخوردار می باشد. از این رو برداشت محصول از اواخر مرداد تا اوایل مهر انجام می گیرد. اگر برداشت پس از پاییز انجام شود عملکرد به شدت کاهش خواهد یافت. برداشت پروانش صغیر بسیار مشکل و وقت گیر می باشد، زیرا عمل برداشت فقط با دست امکان پذیر است. از آنجا که گیاه به صورت خزنده روی زمین قرار دارد، تحقیقات برای برداشت محصول با ماشین هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیده است. گیاهان باید از انتهای ساقه چیده شوند و سپس به قطعات ۴ تا ۶ سانتی متری تقسیم گردند. پس از شستشو باید آنها را خشک کرد. بدین منظور می توان از خشک کن تسمه ای استفاده نمود. با این روش می توان هر ساعت ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلوگرم گیاه را خشک کرد. پروانش صغیر را با استفاده از خشک کن جریان هوای داغ نیز می توان خشک کرد. پس از خشک کردن آنها را برای مراحل بعدی آماده می کنند.

مقدار محصول پیکر رویشی تازه بین ۸/۲ تا ۶ تن در هکتار است که از آن ۷/۰ تا ۵/۱ تن گیاه خشک حاصل می شود.

  • پیچ تلگرافی

نشاء گیاهان دارویی تولید شرکت

نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران

فروش انواع نشاهای گیاهان داروئی

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد. شرکت تعاونی زرین… ادامه مطلب

گیاهان دارویی تولید شرکت

گیاهان دارویی خشک

گیاهان دارویی تولیدی شرکت

ردیف نام گیاه نام علمی نوع محصول تولیدی 1 آرتیشو Cynara scolymus گیاه خشک و غنچه گل 2 آویشن باغی Thymus vulgaris گیاه خشک و اسانس 3 اسطوخودوس… ادامه مطلب

فروش و توزیع آلوئه ورا

برگ آلوئه ورا

فروش و توزیع برگ آلوئه ورا

شرکت زرین گیاه توزیع کننده و پخش کننده برگ و فرآورده های آلوئه ورا می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت تماس بگیرید. ادامه مطلب

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

کلکسیون گیاهان دارویی, مجموعه گیاهان دارویی, تولید کلکسیون گیاهان دارویی, فروش کلکسیون گیاهان دارویی, عرضه کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی کلکسیون گیاهی به مكاني اطلاق مي شود كه گياهان مختلف را در آن جمع آوري نموده و به طور طبيعي از آنها نگهداري… ادامه مطلب

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه فعالیت خود را در زمینه آموزش، کشت و پرورش و فرآوری گیاهان دارویی در سال 1389 آغاز نمود. این شرکت… ادامه مطلب

تولید گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی اگر بخواهید می توانید در تمام فصول به خصوص فصل زمستان گیاهان دارویی را به عنوان سبزی در خانه تان پرورش دهید که از طعم و… ادامه مطلب