شرکت گیاهان دارویی زرین گیاه ( از تولید به مصرف ) تماس: مهندس سید حسن غیبی 09147297295

کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید در سینی کشت به درخواست مشتری
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نشاء فیسالیس دارویی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
تولید نهال و قلمه گل محمدی
Previous Next Play Pause
کاشت و فروش انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی بسته بندی اصولی نشاء و قلمه گیاهان دارویی چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال چینش اصولی نشاء و قلمه در موقع ارسال ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران ارسال نشاء و قلمه گیاهان دارویی به همه جای ایران تولید در سینی کشت به درخواست مشتری تولید کشت بافتی بعضی از گیاهان دارویی تولید گلدانی گیاهان دارویی به درخواست مشتری تولید نشاء و میوه فیسالیس خوراکی تولید نشاء فیسالیس دارویی تولید نهال و قلمه گل محمدی

آنغوزه

نام انگلیسی: Giant fennel

نام علمی: Ferula assa-foetida

خانواده: Apiaceae

مقدمه

برای اولین بار در سال 1687 میلادی، شخصی به نام کامفر در لارستان فارس گونه آنغوزه را شناسایی کرد و با بکار گرفتن تعدادی بهره بردار بومی، اقدارم به بهره برداری آنغوزه در این منطقه کرد. وی پایه گذار روش تیغ زدن سنتی (برش عرضی) در ایران می باشد. پس از او، اهالی شهرستان نی ریز این حرفه را آموختند و خود اقدام به بهره برداری کردند.

صمغ آنغوزه که از ریشه این گیاه استحصال می شود، توسط رومی ها مصرف می شده و امروزه به طور وسیع در هند به عنوان ادویه در تهیه برخی غذا ها، انواع ماهی، سبزی ها و سس، مورد استفاده قرار می گیرد.

این صمغ، اثر تشنج آور و ضد کرم دارد. در معالجه بیماری هایی با منشا عصبی، دستگاه تنفسی، اسپاسم حنجره، آسم و دستگاه هضم و همچنین در رفع یبوست در افراد مسن، به کار می رود.

ساقه های جوان گیاه تازه آنغوزه، در نواحی خراسان و کرمان به مصرف غذایی می رسد. اسانس حاصل از صمغ آنغوزه در صنایع غذایی، در تهیه سس مورد استفاده قرار می گیرد.

این گیاه در استان های کرمان، فارس، خراسان، یزد، سمنان و هرمزگان سیستان بلوچستان و بلوچستان، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد و استاد بوشهر می روید.

مشخصات گیاه

آنغوزه گیاهی است چند ساله و علفی، بومی استپ های ایران و قسمت هایی از افغانستان است. دارای ساقه ای قوی است. این گیاه حداقل در پنج سال اول رویش برگ های طوقه ای تولید می کند که بر روی سطح زمین قرار می گیرد. رنگ برگ ها سبز تیره و دارای برگیدگی هایی عمیق است. از میان برگ های این گیاه، ساقه ای راست و استوانه ای خارج می شود. ارتفاع ساقه به 2 تا 5/2 متر می رسد. برگ های پایینی ساقه عموما گوشتدار به طول 50 تا 60 سانتی متر و فاقد دمبرگ و منقسم به قطعاتی با تقسیم های فرعی دندانه دار یا لوبدار است. ساقه دارای فرو رفتگی هایی متعددی است و سطح آن پوشیده از تعدادی زیاید سلول های کرک مانند است.

در انتهای ساقه، مجموعه ای از گل های زرد و مجتمع به صورت گل آذین چتر مرکب ختم می شود. این گیاه منوکارپیک است، به طوری که در طول رویش فقط یک بار به گل می رود (بسته به شرایط اقلیمی محل رویش پس از 6 تا 10 سال)، سپس دوره رویشی آن خاتمه می یابد.

میوه شیزوکارپ (دو فندقه) بیضوی نسبتا مسطح و دارای 5 خط مشخص در هر مریکارپ است. دو فندقه در زمان رسیدن از یکدیگر جدا می شوند و هر کدام به یک بذر تبدیل و ریزش می کنند. رنگ قهوا ای تیره یا خرمایی است و بوی تندی دارد. قطر ریشه آنغوزه بالغ (4 تا 5 ساله) بین 10 تا 12 سانتی متر و طول آن 30 تا 40 سانتی متر می رسد.

صمغ این گیاه که با انجام عمل تیغ زنی راس استخراج می شود منبع در آمد با ارزشی برای تعداد قابل توجعی از روستائیان و بهره برداران کشورمان می باشد. تقریبا تمام صمغ آنغوزه دارای ترکیبات دی ترپنی و تتراسولفید مشتقات کومارین، فئوتیدین و کامولونفرول، اپی سامارکاندین، آمبلی پرنین و کانفرول می باشد.

محققان در اسانس حاصل از شیرابه آنغوزه چندین ترکیب مختلف شناسایی کردند که مهمترین اجزای تشکیل دهنده آن را میرسن، آلفا و بتا پینن تشکیل می دهد.

نیاز های اکولوژیکی

آنغوزه در نواحی بایر، زمین های ماسه ای خشک و حاوی ترکیبان آخکی می روید. مناطق رویش این گیاه متنوع است و منطقه وسیعی از کوه های مرزی استان هرمزگان (سواحل خلیج فارس) تا دامنه جنوبی البرز را در بر می گیرد. از نظر ارتفاع، رویشگاه هر چند اغلب در ارتفاعات بالای 1000 متر می روید و بیشتر در مناطق با پستی و بلندی زیاد و سنگ های مادر آهکی دیه می شود. در بعضی نقاط، مانند استان های یزد، اصفهان این گیاه در مناطق استیپی و بلندی کم و تقریبا مسطح مشاهده می گردد. این گیاه، اواسط اسفند ماه سبز می شود و قادر به تحمل درجه حرارت های پایین می باشد.

تکثیر گیاه

تکثیر آنغوزه در مراتع به وسیله بذر انجام می گیرد. پس از رسیدن، بذر از گیاه جدا و توسط باد به اطراف پراکنده شده و سپس سبز می شوند. از آنجا که این گیاه منبع در آمد با ارزشی برای تعداد قابل توجهی از روستائیان بهره برداران کشور مان است، اهالی منطقه با هماهنگی سازمان های ذی ربط، پس از جمع آوری بذر ها اقدام به پاشیدن آن در مکان های مورد نظر در مراتع می کنند. تا نه تنها از انقراض آن جلوگیری کنند، بلکه از گیاهان مناسبی برای بهره بردای برخوردار گردند.

بهره برداری

بهره برداران آنغوزه برای بهره برداری از صمغ، از روش سنتی عرضی استفاده می کنند. از آنجا در روش تیغ زنی عرضی، پس از انجام مرحله پیچاندن و کشتن، یک برش عرضی در راس طوقه گیاه زده می شود و جوانه انتهایی که در این ناحیه وجود دارد، قطع می گردد. این روش تیغ زنی به مرگ گیاه می انجامد، به همین جهت تراکم بوته های آنغوزه در مراتع به شدت پایین آمده و نسل این گیاه در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.

از این رو، در یک تحقیق، روش های عرضی (به عنوان شاهد که در مناطق آنغوزه خیز معمول است، دو طرفه، یک طرفه، طولی و تلفیقی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد روش دو طرفه برای تیغ زنی ریشه مناسب است.

با استفاده از این روش علاوه بر اینکه مقادیر مناسبی صمغ خارج می شود، ادامه حیات درصد بیشتری از گیاهان بهره برداری شده را در مرتع امکان پذیر می کند.

الف: مرحله پیچاندن: این مرحله از اوایل تا اواخر اردیبهشت ماه، وقتی که برگ های بوته های آنغوزه زرد می شود و حالت شکنندگی خود را از دست می دهد، انجام می گیرد. برای انجام این مرحله، تمام بوته و گاهی یکی از برگ های بوته را که از بقیه بزرگتر است، پیچانده و بسته به وزن، حدود یک کیلو گرم روی آن قرار می گیرد تا به همین صورت خشک گردد. دلیل اصلی انجام این مرحله، گم نشدن جای بوته در مراحل بعد است. اگرچه عده ای معتقدند که پیچاندن برگ ها باعث توقف فعالیت گیاه می شود و شیره موجود در برگ ها به تدریج به داخل ریشه بر می گردد، که این موضوع باید مورد تحقیق قرار گیرد.

ب: مرحله کشتن: در انجام ایم مرحله، به وسیله تیشه مخصوص چاله ای به عمق حدود 15 سانتی متر در اطراف ریشه گیاه حفر می گردد و سپس با دست الیاف اطراف طئقه را که بقایای غلاف برگ های سال قبل می باشند جدا کرده و دور می اندازند. بعد، خاک نرم اطراف گودال را دور پشته می ریزند تا ریشه از ماورت با هوای خشک در امان باشد.

سپس سایبان را دوباره بر روی ریشه خاک داده شده گذاشته، سنگی روی آن می گذراند.

ج: مرحله تیغ زدن: در این مرحله، خاک نرمی که در مرحله کشتن در منطقه یقه ریشه ریخته شده را کنار می زنند و با تیغ نیم دایره ای شکل مخصو که به طول 20 و عرض 15 سانتی متر است، برش عرضی به ضخامت یک میلی متر در راس ریشه می زنند. در این مرحله، شیرابه سفید رنگی از مقطع برش داده شده خارج می شود. سپس به وسیله یک کاردک به نام کلنت شیره خارج شده را جمع آوری می کنند و آنها را داخل ظرف مخصوص جمع آوری شیره ریخته و بعد با کاردک، برش دیگری به ضخامت یک میلی متر در راس ریشه می زنند. سپس، سایبان را دوباره روی آن گذاشته، به سراغ بوته های دیگر می روند.

تحقیقات نشان میدهد میزان شیره دهی آنغوزه به روش دو طرفه، 60 گرم در هر بوته است.

نشاء گیاهان دارویی تولید شرکت

نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران

فروش انواع نشاهای گیاهان داروئی

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد. شرکت تعاونی زرین… ادامه مطلب

گیاهان دارویی تولید شرکت

گیاهان دارویی خشک

گیاهان دارویی تولیدی شرکت

ردیف نام گیاه نام علمی نوع محصول تولیدی 1 آرتیشو Cynara scolymus گیاه خشک و غنچه گل 2 آویشن باغی Thymus vulgaris گیاه خشک و اسانس 3 اسطوخودوس… ادامه مطلب

فروش و توزیع آلوئه ورا

برگ آلوئه ورا

فروش و توزیع برگ آلوئه ورا

شرکت زرین گیاه توزیع کننده و پخش کننده برگ و فرآورده های آلوئه ورا می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت تماس بگیرید. ادامه مطلب

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

کلکسیون گیاهان دارویی, مجموعه گیاهان دارویی, تولید کلکسیون گیاهان دارویی, فروش کلکسیون گیاهان دارویی, عرضه کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی

تولید، عرضه و فروش کلکسیون گیاهان دارویی کلکسیون گیاهی به مكاني اطلاق مي شود كه گياهان مختلف را در آن جمع آوري نموده و به طور طبيعي از آنها نگهداري… ادامه مطلب

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی

تولیدات کشت بافتی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه فعالیت خود را در زمینه آموزش، کشت و پرورش و فرآوری گیاهان دارویی در سال 1389 آغاز نمود. این شرکت… ادامه مطلب

تولید گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی

تولیدات گلدانی گیاهان دارویی اگر بخواهید می توانید در تمام فصول به خصوص فصل زمستان گیاهان دارویی را به عنوان سبزی در خانه تان پرورش دهید که از طعم و… ادامه مطلب